Dva lica korona ludila: Pokret Slobodna Srbija najoštrije osuđuje napade na svoje članice zbog izraženog mišljenja

Ovih dana, dve članice našeg pokreta, čija imena ne navodimo iz bezbednosnih razloga, doživele su napade na društvenim mrežama – od pretnji batinama do pretnji smrću.

Zajednički imenitelj u oba slučaja bilo je izražavanje stavova o vakcinaciji, i to potpuno dijametralnih: obe su preležale koronu, s tim što je jedna od njih objavila da će se vakcinisati, a druga da neće i o tome iznele svoje lične stavove, nakon čega su doživele napade iz dva suprotna tabora – „vakserskog“ i „antivakserskog“.

Nažalost, ovakvi nemili događaji posledica su katastrofalnog upravljanja korona krizom od strane nestručne i kriminalne vlasti, koja je čak i ovu tešku krizu iskoristila protiv sopstvenog naroda, da u njemu poseje seme mržnje, svaljujući krivicu za stravičan broj mrtvih, čiji pravi broj ćemo saznati tek nakon njihovog pada, na dve grupacije građana suprotnih stavova.

Umesto da u ovim trenucima učine sve da se u psihološki veoma napetih, kriznih godinu i po dana sve tenzije u društvu svedu na minimum, vlast je učinila sve da stres pojača, dodatno nam uništavajući imunitet, učinivši nas time još podložnijim zaražavanju, bez obzira na to da li smo vakcinisani ili ne.

Pokret Slobodna Srbija, koji neguje i promoviše slobodu izbora, najoštrije osuđuje ne samo napade na svoje članice, već i na bilo kog građanina, jer svako od nas ima pravo na slobodno opredeljenje i izražavanje, te stoga posebno apeluje na građane da ne podležu psihozi koju zločinci šire putem medija, ne bi li se po svaku cenu održali na vlasti i izbegli neminovnu robiju.

Pokret Slobodna Srbija