Građanima Srbije

Četiri meseca živite u neljudskim uslovima, boreći  se za svoje zdravlje  sa velikom grupom časnih, poštenih i predanih medicinskih radnika. Svakodnevno se borite za svoju egzistenciju u nehumanim uslovima. Aleksandar Vučić zloupotrebljavajući svoju funkciju je sve ovo vreme, manipulišući ponademijom i  praveći kult svoje ličnosti. Bezočno vas je lagao o stanju  pandemije, merama koje su preduzimane i nabavkom  zdravstvene opreme.

Kada je želeo svoje izbore, obavestio vas je da je Korona pobeđena. Pustio vas je na ulicu, organizovao mitinge, fudbalske utakmice i razne skupove, a sve sa ciljem održavanja lažnih izbora. Uspeo je čak da obmane i jednog Novaka Đokovića da je ovde sve u redu, i da može da organizuje  teniski turnir sa publikom.

Čovek, koji ne preza ni od čega svetog samo da bi se održao na vlasti, za širenje pandemije okrivio je Vas, građane Srbije. Dakle, vi da najveći krivci za pandemiju Korona virusa.

Sinoćno spontano okupljanje ogorčenih građana je samo odgovor savesti na medijske manipulacije Aleksandra Vučića i njegovog Kriznog štaba.

Srbija se probudila i još u njoj ima mnogo hrabrih  i čestitih ljudi koji neće dozvoliti gaženje osnovnih ljudskih vednosti. 

Pokret Slobodna Srbija nije išao na lažne izbore jer nije hteo da učestvuje u uspostavljanju autoritarne vlasti jednog čoveka.Ipak, ključni razlog bila je briga za zdravlje svih građana Srbije.

Sada kada su maske pale, pozivamo sve građane Srbije, bez obzira na veru, nacionalnost, političku pripadnost da ustanu  u odbranu ljudskog dostojanstva i borbu za slobodu. Svaki vid  nenasilnog protesta ćemo podržati i svakodnevnim pritiskom primorati autokratu da ustukne.

Narod je jači od svakog tiranina. Pokažimo našu složnost i odlučnost da Srbija postabe demokratsko drštvo, i deo ujedinjene Evrope sa svim njenim vednostima. 

POKRET SLOBODNA SRBIJA