Jorgić Branislav

Branislav Jorgić, potpredsednik

Rođen je 1954. godine, završio je Ekonomski Fakultet u Beogradu, a Specijalističke studije Tržište kapitala u LSE London. Radio je prvo u nekadašnjem gigantu, Energoprojektu, gde je ostao punih 12 godina, napredujući od pripravnika do finansijskog direktora.

Od tada je u Beogradska berza, već četvrte godine od njenog osnivanja, na položajima od zamenika generalnog direktora do današnje pozicije Broker direktora. Autor je dve stručne knjige: Berza i berzansko poslovanje i Organizacija i poslovanje brokerske kuće i brojnih tekstova u stručnim časopisima, a za ekonomske teme je često zvan gost sa svojim komentarima i izjavama u svim važnijim medijima.

Od osnivanja je dao veliki doprinos radu i ugledu Pokreta, najviše svojim ubitačnim analizama naše stvarnosti, javnim nastupima i utemeljenim saopštenjima. Ambicije da da svoj doprinos našem Pokretu i sa mesta člana Predsedništva vidi najpre u vraćanju osnivačkoj platformi, za koju je sklon da kaže da je puzeći možda i napuštena. Posvetio se i izradi standarda medijskog nastupa, poboljšanju i uređenju unutarstanačke komunikacije i definisanju temeljnih odnosa prema pojavama u Društvu.