Lidija Kojic

VD-Predsednika izvršnog odbora

Rođena je 1959. godine u Beogradu, gde je pohađala osnovnu, muzičku i ekonomsku školu, kao i Filološki fakultet – španski i engleski jezik.

Nakon školovanja radi u bankarstvu, u kreditnom i deviznom sektoru, na prostorima nekadašnje Jugoslavije.

Po povratku u Beograd, radi u filmskoj industriji i na televiziji, a zatim nastavlja svoju raznovrsnu i bogatu karijeru kao profesionalni prevodilac i frilenser.

U Pokretu Slobodna Srbija nosilac je odgovorne funkcije predsednice Izvršnog odbora, ali je vrlo često na terenu, uvek tamo gde su protesti, partijski batinaši i parapolicijske snage, legla korupcije i drugih zločina protiv građana Srbije.

Zahvaljujući svom profesionalnom medijskom iskustvu, obogaćuje medijske sadržaje pokreta reportažama sa terena vođenjem emisija i tribina, dajući ogroman doprinos i svojim neprekidnim prisustvom na društvenim mrežama.

Zbog svog snažnog i beskompromisnog revolucionarnog duha i nepresušne energije, učesnik je velikog broja protesta u prethodnih 30 godina, a svojom prodornošću daje primer mlađim generacijama kako se za slobodu treba boriti, protiv svih onih koji nam je otimaju.