Lidija Martinović

Lidija Martinović, predsednik predsedništva

Rođena je, odrasla i školovala se u Beogradu. Diplomirani je inženjer  pejzažne arhitekture (Šumarski fakultet, Univerzitet u Beogradu), licencirani odgovorni projektant, izvođač radova i odgovorni urbanista, project manager za napredne tehnike upravljanja (PBOK Guide), profesionalno edukovan menadžer (MCB Sertifikat – General), sertifikovani interni proveravač za upravljanje kvalitetom, vlada upravljanjem projektima (Primavera P6 – PMI), govori engleski i poznaje francuski i norveški jezik.

Radila je kao inženjer, glavni ili vodeći inženjer u naftnoj kompaniji. U free lance statusu vodila radionice za uređenje prostora i podizanje svesti lokalnog stanovništva o odnosu prema ambijentalnoj celini i održivom razvoju životne sredine, stručno prevodila stranu literaturu iz oblasti uređenja predela i učestvovala u projektima monitoringa stanja objekata u Srbiji sa aspekta zaštite životne sredine. Sad je odgovorni inženjer u maloj, ali dobroj i rastućoj holandsko srpskoj projektantsko izvođačkoj firmi.

Na osnivačkoj Skupštini Pokreta Slobodna Srbija izabrana je za člana Predsedništva. Posvećena je borbi protiv štetočinskog režima, borbi za timski rad, doslednost i poštovanje demokratskih procedura u Pokretu, kao i za punu javnost u radu svih nas, ali i jačanju naše međuresorske sinteze. Uključila se aktivno u terensku i političku podršku pri osnivanju lokalnih Odbora u nekoliko gradova Srbije. Do sada je Pokret uspešno predstavljala u brojnom medijskim nastupima, na tribinama, konferencijama za štampu, u Bojkot opoziciji, a zatim u Udruženoj Opoziciji Srbije, gde je PSS jedan od osnivača, a cenjena je i uvažavana i u partnerskim opozicionim strankama i pokretima.