Napali ste nosioce promena

Lidija Martinović

Ako su SNS poslanici prekjuče nešto dokazali u zdanju Parlamenta, onda je to ulizištvo vođi, u znak velike zahvalnosti što im je kao „mladim i naprednim novim snagama“ omogućio da dodatno ublate i uprljaju časno zdanje u kojem nezasluženo sede.
Jučerašnjim plemenskim ratnim pokličima, mladi SNS-ovci, predvođeni buzdovanskom politikom starih, pokušali su da skrenu pažnju javnosti sa užasnog stanja u državi prouzrokovanog uništenom ekonomijom, KOVID 19 krizom, lošom politikom iskompromitovanim Kriznim štabom, i to sve po zadatku.
Nisu se libili da napadnu one, kojima ni do kolena nisu, ne znajući im čak ni imena, što govori o njihovoj kulturnoj bazi, koliko i o kućnom vaspitanju. Nisu se čak libili ni da izmišljaju laži o ko zna kom već po redu napadu na svog vođu!
Šta inače očekivati od ljudi, koji su u časne stolice, za život cele Srbije najodgovornije institucije, zaseli najvećim nemoralom, koga bi se svaka normalna zemlja i častan narod stideli: ucenama, uslovljavanjima, pretnjama, mitom i korupcijom, odnosno kriminalom najgore vrste, sa sve kupljenim diplomama, plagiranim titulama i prodanim obrazima nekada cenjenih profesija.
Usudili ste se da udarite po najboljima, po onima koji su uvek u istoriji svih civilizacija nosili progresivne misli, pozivajući na njihov linč, na progon, etiketirajući ih kao izdajnike. Napali ste cenjene umetnike, novinare, nosioce promena!
Pa kako se otarasiti onih koji misle svojom glavom, onih koji vide koliko je ova država u kriminal ogrezla? Tako što ćete ih obeležiti i anatemisati? Sve po zadatku!
Dragi građani, ovo je jedna vrlo vrlo opasna rabota – javni poziv na linč, kojim se odobravaju progon i nasilje, nalik njihovom vođi, koji je još devedesetih, sa iste skupštinske govornice, pozivao na masovno ubistvo „sto za jednoga“, nalik nacistima, koji su celu Srbiju u crno zavili.
To su upravo uradili na jučerašnjoj sednici Parlamenta svi SNS poslanici sa svojim prilepcima. Mere nemaju, jer im je sve dozvoljeno. Lako su došli do visokog položaja, lako izgovorili napamet naučene ogavne rečenice, jednom istom rukom ispisane.
Mladi poslanici, vi mislite da to što sedite tu, gde vam nije mesto, znači nova i skupa odela, firmirane, ali ipak blatnjave štiklice, tašnice i visoke privilegovane položaje, koji će vam omogućiti da bljujete po celo naše društvo opasne stvari, gluposti i gadosti?
Niko vas kod kuće nije naučio da su za to mesto potrebni obraz i čast, poštenje i pravednost? Niko vam nije rekao da ste tu da štitite interese svih građana ove zemlje, a ne jednopartijskog sistema i vođe? Verovatno ste bili loši đaci, kada ništa niste naučili u školi, jer niste svesni ni gde ste došli ni čemu služite!

Niko vam nije rekao da ste privremeni?

Kad vama, novoj topovskoj đuladi, dobošarima vašeg plemena i vašem vođi istekne rok, svi ćete biti procesuirani za širenje mržnje, za zlu krv koju ste posejali, za zločinačke odluke koje ste donosili i za posledice koje ste time izazvali.
To vam obećavano mi, ljuti građani Slobodne Srbije!

Lidija Martinović članica predsedništva Pokreta Slobodna Srbija