Ne uvodite zemlju u građanski rat!

Paljenje srpskih gradova još jedan u nizu skandaloznih i opasnih poteza režima!

Pokret Slobodna Srbija poziva sve časne pripadnike organa reda u Republici Srbiji, a sigurni smo da ih ima, da spreče paljenje Beograda i drugih gradova širom Srbije. Sinoć je grupa poslušnika, organizovana i opremljena od strane vlasti po ko zna koji put u želji da uplašenog predsednika SNS-a liši straha izazvanog građanskim buntom usled niza kompromitujućih odluka i postupaka za vreme vanrednog stanja, ugrožavala građane neshvatljivim paljenjem baklji na krovovima zgrada za kolektivno stanovanje i ispred brojnih javnih objekata, a sve to za vreme policijskog časa, kada se mnogi naši građani bore za svoje živote!

Posebno zabrinjava što je izostala nužna reakcija nadležnih organa, jer ovakvo ponašanje ugrožava živote i imovinu svih građana i neizbežno vodi ka građanskom ratu i daljoj podeli već podeljenog društva.

Kada se ne reaguje pravovremeno i adekvatno na brojna gaženja Ustava i zakona, poput rušenja u Savamali, širom se otvraju  vrata daljim vandalskim performansima navijača u ulozi zaštitnika svog pokrovitelja.

Naročito je alarmirajuće što je u jednom delu grada, vatreni pir vladajuće stranke predvodio narodni poslanik Vladimir Đukanović, koji je poznato jedino po tome što u kriznim vremenima za rejting predsednika SNS-a, otvoreno i nesankcionisano, građanima preti fizičkom silom i drugim vidovima prinude.

Sinoćni ponižavajući postupak uplašene vladajuće grupacije u potpunosti odslikava način na koji oni vode ovu državu, bahato i neodgovorno, a posledice toga mogu biti nesagledivo opasne po čitavo društvo. Ne smemo da dozvolimo da živimo u državi u kojoj je grupa huligana i palikuća bolje plaćena, organizovana i opremljena od ustanova zdravstvenog sistema, uz dužno poštovanje i zahvalnost svim našim zdravstvenim radnicima koji se svakog dana od početka pandemije, bez potrebne zaštitne opreme bore za živote naših građana. Odgovorni za paljenje gradova moraju biti procesuirani, jer ako zakon kakav god on bio, ne važi jednako za sve, onda nemamo ni državu. Izborimo se do kraja sa svim virusima u ovom društvu.

Pokret Slobodna Srbija