Pokret Slobodna Srbija : Dosledno protiv učešća na neregularnim izborima

Nakon što je jedan od potpisnika Sporazuma sa narodom, Pokret slobodnih građana prekršio datu reč i potpis na Sporazumu odlukom da izađe na neregularne izbore 21,juna, ponavljamo naš poziv svim istinski opozicionim činiocima da ostanu dosledni u odluci da ovakve izbore bojkotuju. Podsećamo da je jedan od razloga formiranja Pokreta Slobodna Srbija bio i odugovlačenje PSG da se izjasni o bojkotu izbora koji su bili zakazani za april. Poslednja dešavanja očigledno su pokazala da smo bili u pravu.

Ništa se u protekla dva meseca nije dogodilo u pravcu poboljšanja izbornih uslova. Naprotiv, situacija je još gora, a verbalno nasilje vlasti polako preti da preraste i u fizičke obračune sa opozicijom. Jedina novost je da je vladajući režim uveo u igru svoje huliganske falange, koje noću upadaju i divljaju na krovovima stambenih zgrada, pokušavajući da izazovu strah kod stanovništva. Na njihovu žalost, ni to im ne pomaže da uplaše ogorčeni narod koji više ne želi da ćuti.

Ponavljamo poziv vlastima da odlože izbore na 6 meseci kako bi svi pružili šansu dogovoru oko minimuma izbornih uslova iza kojeg bi stale sve ozbiljne političke opcije u zemlji.
Na kraju, junski izbori, ukoliko budu održani, mogli bi da imaju i svoju pozitivnu stranu.
Oni će povući jasnu liniju razgraničenja između vlasti i njenih saučesnika sa jedne strane i demokratske opozicije sa druge strane.