POKRET SLOBODNA SRBIJA NAŠIM GRAĐANIMA I RADNICIMA ČESTITA PRAZNIK RADA „1. MAJ“

Pokret Slobodna Srbija čestita svim građanima i radnicima praznik rada „1. maj“. Svesni smo da je proteklih decenija položaj radnika devalviran čak i ispod granice ljudskog dostojanstva i da se radnici u Srbiji danas suočavaju brojnim egzistencijalnim pitanjima. Protekle decenije, naročito aktuelni režim, doneli su siromaštvo, glad, nezaposlenost, mobing, političko maltretiranje radnika, nesigurnost i još mnogo pošasti koje ova vlast uspešno gaji i održava. Međutim, to ne znači da od borbe za prava radnika treba odustati, i ustuknuti pred onima koji zajedno, teško da mogu da sakupe mesec dana radnog staža. Zato ćemo i u narednom periodu nastaviti da, kao i do sada, sa kompetentnim i eminentnim ljudima, uz saradnju sa radnicima i sindikatima, predlažemo nova rešenja i unapređenja starih, u cilju ostvarivanja dostojanstva na radu za svakog radnika.

Verujemo da je dostojanstvo ključna reč u materiji radnih odnosa, te da ćemo našim zalaganjem i predloženim merama biti u prilici da za radnike Srbije obezbedimo dostojanstvo u pogledu novčane naknade za rad i uslova rada. Borićemo se da za radnike Srbije nađemo i predložimo najbolja rešenja, a potom i da ih primenimo.

Radnici nisu manekeni kako to kaže predsednik SNS-a, ali nisu ni njegovi „perači prozora za koje je normalno da ginu na svakih 10 sekundi“. Borićemo se i izboriti da društvu i radnicima povratimo osećaj poverenja u institucije koje je usled okupacije aktuelnog režima sistemski urušavano, te da novi princip radnih odnosa izgradimo na solidarnosti i dostojanstvu za radnike, kao njegova dva noseća stuba.

Zajedno do promene, do slobodne Srbije,  srećan Vam 1. maj    

Pokret Slobodna Srbija