ReakcijeSaopštenjaVesti

Pokret Slobodna Srbija o zajedničkom nastupu opozicije

Pokret Slobodna Srbija je, povodom poslednjeg pokušaja “proevropskih” organizacija okupljenih oko g. Đilasa, da ponude “ostalim” opozicionim organizacijama neku, “skoro sasvim usaglašenu” platformu o izbornim uslovima, prinuđen da razjasni pozadinu ove “akcije”.

Naime, većina organizacija osnivača UOPS (Narodna stranka, Građanska Platforma, Pokret Slobodna Srbija, Šumadijska Regija, Demokratska Zajednica Vojvođanskih Mađara i Državotvorni Pokret Srbije), sa Pokretom Dveri i u saradnji sa Skupštinom Slobodne Srbije, su poslednja dva meseca uložile svu svoju energiju u iskren pokušaj okupljanja svih neokaljanih opozicionih stranaka oko jedinstvene platforme i zajedničkog nastupa u pregovorima sa režimom koji će se odvijati uz podršku EU.

Kad smo najzad sa Dveri i sa SSS, SSP i DS došli do “skoro usaglašenog teksta” i do skoro postignute saglasnosti o najviše četiri pregovarača ispred svih nas, naši nekadašnji partneri iz UOPS su tiho otišli i rezultat skoro postignutog dogovora odneli  – da bi ga g. Đilas javno predstavio kao ponudu svoje grupacije u kojoj su, neočekivano, odjednom i oni koji su izlaskom na lažne izbore (pri tom i uz “dobru uslugu” režima) za UOPS postali neprihvatljivi kao partneri.

Tim činom je g. Đilas i sebe i svoje pratioce isključio iz dosledne bojkot opozicije, svrstao se uz neprihvatljive organizacije, obmanuo javnost, zamutio vodu i izgubio naše poverenje.

Mi ćemo, medutim, ostati posvećeni udruživanju dosledne neokaljane opozicije, borbi za fer izborne uslove i okrenuti beskompromisnom cilju da svrgnemo korumpirani diktatorski režim i uspostavimo novi demokratski sistem u interesu naroda Srbije.

Mi, čista i nepokolebljiva bojkot opozicija, ćemo uslove za koje tražimo da budu ispunjeni da bi smo izašli na izbore, saopštiti pred pregovore, držaćemo ih se čvrsto, boriti se za njih do kraja, ostaćemo dosledni i ni po koju cenu i nikad nećemo sarađivati sa štetočinskim režimom.

Obećanje, koje ćemo kao i uvek do sada ispuniti, je da od borbe za oslobađanje Srbije, na izborima ili bez njih, nećemo odustati, kao i da pri tom ni sa kim, a naročito ne sa kriminalnim diktatorskim režimom, nećemo sarađivati i nećemo sklapati trule kompromise, bez obzira na cenu koju ćemo morati da platimo.

Pokret Slobodna Srbija

28. mart 2021.