POTPIS JE ODGOVORNOST, A NE PERFORMANS – POLITIČKI AKTERI DA NE SLEDE MANIRE VLADAJUĆE STRANKE I DA NE ZLOUPOTREBLJAVAJU GRAĐANE

POKRET SLOBODNA SRBIJA najoštrije osuđuje izjave koje na bilo koji način nipodaštavaju građane i njihovo poverenje, poput one koju je nedavno dao treći ili četvrti čovek bivšeg opozicionog pokreta. Pozivamo sve političke aktere da bez obzira na svoje lične motive i interese, ne manipulišu poverenjem građana i dodatno ne ugrožavaju demokratski kapacitet društva koje Evropa usled vladavine SNS-a više ni zvanično ne ubraja u demokratska.

Potrebno je da usmerimo snage na vraćanje poverenja građana u reč i potpis, jer u suprotnom nastavljamo nezadrživo da srljamo u stanje opšteg nepoverenja koje neminovno vodi u anarhiju i koje produbljuje oštre podele koje marljivo rade na štetu srpskog naroda.

Pozivamo sve prave, opozicione i demokratski orijentisane stranke i pokrete na AKTIVNO zajedničko delovanje tokom bojkota i uspostavljanje poverenja svih građana Srbije, kako bismo se što pre oslobodili jarma Aleksandra Vučića i njegovog politikantskog teatra.

Potpis nije i ne može biti performans, osim ako nije shvaćen kao instrument lične promocije, ili za ostvarivanje privatnih interesa i pronalaženja prečica ka čuvenom skupštinskom restoranu.

Svi zajedno moramo da se potrudimo da uspostavimo društvo u kojem DOSLEDNOST, SOLIDARNOST I DOSTOJANSTVO nemaju svoju cenu, i da povratimo opravdano poljuljano poverenje građana “zbog neodgovornih političara koji ih lažu i obmanjuju”.