PSS : Današnja Skupština je nelegitimna

Izbori koji su održani 21.juna nemaju legitimitet, nemaju ga iz prostog razloga jer im legitimitet nisu dali građani Srbije. Podsećamo da je po zvaničnim rezultatima, koje je objavila republička izborna komisija, ove izbore bojkotovalo više od 50 % građana Srbije, i više od 60 % građana Beograda. Stvarni rezultati su još pogubniji po vlast u Srbiji i sve ostale političke organizacije koje su pristale da na njima učestvuju i glume opoziciju vladajućem režimu. Prema objektivnim procenama na ovim izborima izlaznost nije bila veća od 40 % ukupno upisanih birača.

 

Imajući sve ove podatke u vidu, Pokret Slobodna Srbija ističe da Skupština koja će biti konstituisana na osnovu rezultata nelegitimnih izbora i sama ne može biti legitimna. Danas ćemo imati priliku da gledamo samo još jednu cirkusku predstavu u režiji SNS-a i njegovih satelita. Na žalost građana Srbije, ta predstava košta i koštaće nas u budućnosti. Agonija srpskog društva se nastavlja, a vlast koja ne preuzima ni trunku odgovornosti za tu činjenicu pokazuje sve veću aroganciju uporedo sa padom političkog poverenja koje ima u narodu.

 

Pokret Slobodna Srbija ne priznaje Skupštinu koja će biti konstituisana bez podrške građana i bez opozicionih stranaka u njoj.Tražimo raspisivanje izbora na svim nivoima uz razuman rok za stvaranje makar minimuma uslova za demokratsku utakmicu.

Na takvim izborima, zajedno sa istinski opozicionim strankama i građanima ovu vlast poslaćemo u političku prošlost i otvoriti vrata za izlazak Srbije iz političkog mulja u kojem je zaglavljena.