RO za Sport i omladinu

Kroz pravno unapređenje i dodatno uređenje nacionalnog sporta, u slobodnoj Srbiji ćemo sport i sportske aktivnosti učiniti pre svega dostupnim običnim građanima, a zatim ga sistemski urediti i osloboditi od afera, poltronizma, ovisništva, ulagivanja i korupcije.

Napravićemo sistem sporta u kom građani Republike Srbije imaju slobodan pristup sportu, gde god da žive i bez obzira na lične sposobnosti.

Sprovešćemo mere za kreiranje pravnog ambijenta u kome sportski subjekti postaju suštinski nezavisni od države i sposobni za upravljanje procesima poslovanja i demokratskog odlučivanja. 

To će doneti povećanje broja učesnika aktivno uključenih u organizovane rekreativne aktivnosti (deca, mladi i odrasli), povećanje broja manifestacija i sistemskih kampanja, usavršavanje sistema besplatnog uključenja dece u sport i povećanje broja dece u organizovanim sportskim aktivnostima; 

Podsticaj će biti i na jačanju uticaja nauke i obrazovanih sportskih stručnjaka u programskim aktivnostima nacionalnog sporta kroz sistem obrazovanja, usavršavanja i inovacije savremenih znanja.