Vesti

Saobraćajna nesreća kod Doljevca – već zaboravljeno

Događaj januara 2019. godine: Automobil škoda oktavia, u kom se nalazio Zoran Babić, tadašnji direktor preduzeća ,,Koridori Srbije” naleteo je velikom brzinom na automobil koji je čekao red na naplatnoj rampi kod Doljevca.
Činjenice: 1. Automobil škoda je iz neobjašnjivih razloga naleteo na vozilo koje se nalazilo na naplatnoj rampi. 2. Poginula je jedna žena, druga je teško povređena a još dva lica su zadobila lakše povrede. 3. Škoda je vlasništvo firme ,,Trejs”. 4. Firma ,,Trejs” je izvođač radova na Koridoru 10, a u vlasnišništvu je državljanina Bugarske. 5. Zoran Babić je tada bio direktor državne firme ,,Koridori Srbije”, koja je poslodavac firmi ,,Trejs”. 6. Ograničenje brzine kod naplatne rampe je 40 km/h. 7. Škoda se kretala značajno većom brzinom.
Pitanja: 1. Kako i zašto se desilo da tadašnji direktor državne firme ,,Koridori Srbije” putuje vozilom u vlasništvu izvođača radova čiji je poslodavac ,,Koridori Srbije”? 2. Koji su motivi firme ,,Trejs” da ustupi škodu direktoru Koridora? 3. Zašto se škoda kretala značajno većom brzinom od dozvoljene, što se može smatrati nasilničkom vožnjom sa smrtnim ishodom? 4. Da li je Zoran Babić podsticao vozača na nasilničku vožnju? 5. Da li su vozač i tadašnji direktor Koridora imali putni nalog? 6. I na kraju: zašto je tadašnji direktor Koridora prebačen helihopterom, tj. ,,vazduplohovom” iz novootvorene bolnice u Nišu za Beograd, dok je teško povređena žena ostala da se leči u Nišu?
Da li život nasilnika vredi više od života žrtve?
Pokret Slobodna Srbija