Vesti

Saopštenje Pokreta Slobodna Srbija povodom hapsenja radnika Jure

POKRET SLOBODNA SRBIJA pruža podršku uhapšenom radniku fabrike JURA u Rači, gospodinu Slaviši Pajoviću i istovremeno apeluje na vlast da prekine sa uterivanjem straha koje ne priliči demokratskim vrednostima i civilizacijskim tokovima 21. veka. Upozoravamo nadležne organe da se ovakvim postupanjem pojedinaca u policiji i tužilaštvu koji „rade na dugme“ dodatno raspiruju tenzije i strah zabrinutih građana. Podsećamo da čak ni u slučaju ovako nespretno uvedenog vanrednog stanja, mnoga ljudska prava nikako ne mogu biti suspendovana, a među njima ni pravo na slobodu i bezbednost koje je gospodinu Pajovići trenutno ugroženo.

Predsednik SNS-a izjavljuje  da „radnici nisu manekeni“ , ali nisu ni „glineni golubovi i perači prozora u SAD“ pa da rizikujemo njihove živote, tako što ćemo ih primoravati da u vreme pandemije rad obavljaju bez osnovnih zaštitnih sredstava, ne bi li ispunili ekonomske interese stranih investitora koje vlast časti našim novcem.

Zaštite živote svakog građanina Srbije, biće vremena za kampanju, a ako vam je do pokazivanja mišića, podelite što pre one respiratore iz magacina tamo gde su najpotrebniji, slikanje ispred njih sada svakako nije prioritet!!!

Pokret Slobodna Srbija