Saopštenje Pokreta Slobodna Srbija povodom presude pripadnicima žandarmerije iz Niša

Petorici pripadnika jedinice Žandarmerije iz Niša, (Zlatko Gigić, Predrag Mitrović, Boban Lekić, Dalibor Đorđević i Mitar Milosavljević),  koji su učesnici događaja na Paradi ponosa kada se dogodio incident u kojem su učestvovali Andrej Vučić i Predrag Mali, nezakonito su uručeni otkazi i proglašeni su nedostojnim za vršenje profesionalne službe.

Žalosno je da je rešenje o prestanku radnog odnosa potpisao ministar policije koji je izmislio svoju fakultetsku diplomu, koji nikada nije završio fakultet a lažno se predstavlja kao doktor nauka, čiji se otac bavi sumnjivim poslovima i urušava državne firme za lični račun i račun privatnih trgovaca oružjem.

Smatramo sramnim i neprimerenim ponašanje ministra unutrašnjih poslova i sprovođenje politike odmazde prema pripadnicima niškog odreda Žandarmerije.

Pokret Slobodna Srbija osuđuje ovakvo postupanje i zahteva od Ministarstava unutrašnjih poslova da se ponište nezakonito doneta rešenja i da se pripadnici Žandarmerije vrate na svoja radna mesta. Takođe, poštujući zakone naše zemlje tražimo  da se svi pripadnici MUP-a Republike Srbije zaštite od uticaja političkih funkcionera i stranaka kako bi slobodno i nepristrasno obavljali odgovoran posao koji im je poveren.

 

Pokret Slobodna Srbija