Saopštenje Pokreta Slobodna Srbija povodom protesta “Sačuvajmo naše reke”

Krajem prošle godine Inicijativa “Ne za minihidroelektrane na rekama u Toplici” predala je gradskoj upravi u Prokuplju više od 2000 potpisa građana ovog kraja sa zahtevom za zabranu izgradnje minihidroelektrana. Umesto odgovora na inicijativu, poziva na razgovor oko iznalaženja rešenja za ovaj problem koji je zabrinuo stanovnike topličkog kraja, predstavnici lokalne vlasti i dalje se ne oglašavaju ovim povodom.

Umesto onih koje su građani birali da rešavaju njihove lokalne probleme, javilo se tužilaštvo i policija. Pojedini potpisnici inicijative poslednjih dana pozivani su da daju izjavu policiji, pri čemu je očigledno da je spisak potpisnika tajno dostavljen.

Ovo je još jedan u nizu poteza aktuelnog režima na svim nivoima, od lokalnog do republičkog, koji na najogoljeniji mogući način pokazuje bahatost i siledžijsko ponašanje predstavnika vlasti. Zastrašivanje građana koji su za cilj imali jedino borbu za očuvanje njihove prirodne sredine, pokazuje da je vlast spremna na sve moguće zloupotrebe državnih organa kako bi onemogućila samoorganizovanje i borbu za bolje životne uslove.

Ipak, građani Toplice ne posustaju i nastavljaju svoju borbu, u čemu imaju punu podršku Pokreta Slobodna Srbija. Članovi Pokreta Slobodna Srbija su i potpisnici ove inicijative. Pozivamo sve građane topličkog kraja da podrže hrabre ljude iz Inicijative “Ne za minihidroelektrane”  u četvrtak 27. februara, sa početkom u 16 časova, na velikom protestu pod nazivom “Sačuvajmo naše reke”.

 

Pokret Slobodna Srbija