Saopštenje povodom potpisivanja sporazuma u Vašingtonu

Juče se odigrala pozorišna predstava, sa marionetskom ulogom Srbije u sklopu predizborne kampanje Američkog predsednika Donalda Trampa. U toj predstavi učestvovala je grupa lica iz Srbije, koja je neovlašćeno i protivustavno potpisala nekakav dokument-sporazum, oko nekih namera i aktivnosti. Ovaj čin,  krunska je potvrda da u ovako teškom trenutku u Srbiji ne postoji ni Parlament, ni vlada, ni institucije, da nemamo ni diplomatiju, još manje demokratiju, ali zato u obilju imamo neprosvećenu diktaturu. 

Uz sve uvažavanje dobrih namera SAD, skrećemo pažnju da ovaj čin nema nikakvu pravnu validnost, težinu, niti obaveznost, pa ni u stavkama koje su možda korisne za Srbiju. Legitimne odluke tek će donositi narod Srbije i nova demokratska vlast, koja će autokratski režim smeniti na poštenim i demokratskim izborima.

Toj novoj, oporavljenoj, Slobodnoj Srbiji, više neće biti potrebni međunarodni moderator, patroni i pregovarači, jer će imati kapacitet i znanje da se izbori sa korupcijom, bezakonjem i kriminalom u svim sferama. Slobodna Srbija biće sposobna da sama uredi svoj život na dobrobit građana Srbije,  uz jasan i bezuslovan put u evropske integracije i sve dobrosusedske odnose u interesu svog naroda.