Saopštenje Pokreta Slobodna Srbija povodom vanredne situacije

Pokret Slobodna Srbija obaveštava javnost da će do daljeg sve svoje aktivnosti ograničiti na društvene mreže i medije, jer smo svesni potrebe da se svi disciplinujemo i organizovano doprinesemo borbi protiv bolesti.
Istovremeno želimo da izrazimo svoje ogorčenje zbog javašluka naše vlasti, na čelu sa predsednikom “stručnjakom” za sve, koja se, iako u nedvosmisleno vanrednoj situaciji, pokazala kao potpuno nesposobna i vanneodgovorna.
Dok se ona javno sprdala i pričala viceve, uz nebulozna saopštenja nekompetentnih, sve svetske agencije su prenele vest da je Svetska Zdravstvena Organizacija proglasila pandemiju, jer je infekcija virusom Covid-19 zahvatila 114 zemalja u svetu, a od posledica tog virusa umrlo je do sad najmanje 5.000 ljudi.
Zahtevamo da se pod hitno preduzmu sve mere koje je preporučila SZO, a naročito da se obustavi rad škola i zaštite naša deca.
Ujedno, pošto je sasvim jasno da će ova nevolja i kod nas doneti posledice i po ukupnu privredu, trazimo da država umesto ovih ispraznih hitno objavi prave mere njene zaštite i odredi fond za pomoć građanima.
Naročito zahtevamo da do daljeg zamrzne sve kredite, ukine kamate, obustavi sva izvršenja i deložacije i da na sve druge načine pomogne građanstvu da opstane i u uslovima krize.

Pokret Slobodna Srbija