Vesti

Vučić ponovo ugrozio poplavljene građane

Poštovani građani Srbije,

Na simuliranim izborima koji su prepoznati kao „karikatura demokratije“, režim Aleksandra Vučića odneo je pirovu pobedu. Pored represivnih i nedemokratskih predizbornih uslova, sakupljanja potpisa kojima su prekršene sve preporuke prevencije epidemije, glasači su izloženi zdravstvenim rizicima i u toku samog glasanja.

Danas, kada su pred ovom veštačkom tvorevinom vlasti novi zadaci, Srbija je ponovo puštena niz vodu. Dok su ucenjeni gradovi potopljeni, Aleksandar Vučić nije u stanju da zaštiti imovinu i živote građana Srbije, dok svaka kiša postaje izazov za opstanak.

RTS u maniru stranačkog glasila, ne izveštava o stvarnim opasnostima i šteti koju vodena bujica nanosi. Krizni štab nije formiran, a vojska i policija koje su demonstrirale silu oko sedišta Republičke izborne komisije u danu kada su održani izbori, nisu danas u službi zaštite građana.

Na nama je danas da pokažemo solidarnost i pomognemo svima područjima koja su ugrožena poplavama, nezavisno od njihovog političkog opredeljenja, ili iznuđenog izlaska na izbore. Nadamo se da će šteta koju je aktuelna despotska vlast u Srbiji načinila ovim ljudima biti što manja. Aleksandar Vučić je uvek svoje najveće žrtve stavljao ispred sebe da ga brane, i ovi ljudi nisu krivi što su u zloupotrebi političkog sistema samo iskorišćeni i onda odbačeni.

ZA SLOBODNU SRBIJU