Saopštenja

Да ли нас власт храни увозним месом којем је у ЕУ истекао рок?

Објављујемо питања која је Покрет Слободна Србија данас упутио Ани Брнабић, председници Владе Републике Србије, поводом стрепње грађана Србије да се увозом меса сумњивог квалитета, којим се ради зараде увозника уништава сељак и село, а чији је рок истека употребе у ЕУ краћи него у Србији, те се стога може користити само као храна за псе, угрожава јавно здравље.

С обзиром на то да се приближавају васкршњи и првомајски празници, као и Ђурђевдан, када је повећана продаја меса, те ће у сврху испуњавања потражње и сам увоз меса бити вишеструко повећан, замолили смо председницу Владе за што хитнији одговор.

Покрет Слободна Србија ће овим поводом покренути истрагу ради утврђивања постојања кривичног дела угрожавања здравља и живота грађана Србије, истрагу због корупције којом се неконтролисаним увозом уништава привреда Србије, као и истрагу о токовима и пореклу новца којим се финансира Српска напредна странка.

Писмо преносимо у целости:


н
/р Ана Брнабић, председница Владе Републике Србије

Поштована,

У Србију се увозе велике количине меса из ЕУ, чиме се већ годинама финансијски уништавају домаћи произвођачи, њихове породице, па и читава села, односно сточарство и привреда целе Србије.

Покрет Слободна Србија стога од Вас захтева хитне одговоре на следећа питања:

  1. Да ли месо, коме је истекао рок у ЕУ и увози се у Србију, завршава у продаји у месарама и супермаркетима, док наши произвођачи пропадају?
  2. Да ли границу Србије свакодневно пређе велики број хладњача пуних оваквог меса?
  3. Да ли продаја оваквог меса за људску исхрану представља кривично дело угрожавања здравља и живота људи?
  4. Да ли су они, који се послом увоза меса баве, блиски владајућем режиму и да ли се од зараде од увоза меса, којом се уништава сељак, финансира Српска напредна странка?
  5. Да ли Министарство пољопривреде постоји због пољопривредника и њихов је сервис, или су пољопривредници кметови Министарства пољопривреде и Владе Србије, односно Српске напредне странке?

У нади да ћете на ова питања одговорити грађанима Србије у што краћем року, срдачно Вас поздрављамо.

Покрет Слободна Србија

Рача, 6. април 2021. године

 

 

Фото: Слободна Европа