Vesti

Ekspoze novog-starog premijera: deža vi (već viđeno)

vlada ekspoze

Pokret Slobodna Srbija smatra da je juče izglasana Vlada Srbije nelegitimna jer je izabrana nakon lažnih izbora, na kojima vladajući režim nije imao konkurente iz redova opozicije.

Ako ostavimo ovu činjenicu po strani, radi se zapravo o staroj Vladi koja je, u međuvremenu, bila na četvoromesečnom ,,čekanju”.

Mandatar nam je saopštio kako je ovo Vlada političkog i ekonomskog kontinuiteta. Sa ekonomskog aspekta to znači: monopoli koji guše svaku privatnu inicijativu; poreski obveznici Srbije koji i dalje plaćaju subvencije stranim investitorima; nekontrolisani uvoz robe lošeg tehničkog i sanitarnog kvaliteta, što uz damping cene uništava domaću proizvodnju; direktno ugovaranje kapitalnih projekata bez tendera.

Vlada polaže velike nade u digitalnu poljoprivredu dok poljoprivrednici gledaju u nebo ne bi li utvrdili da li će godina biti kišna ili sušna.

Najavljeno je i povećanje efikasnosti državne uprave, iako su do sada jedino bili efikasni kao preskupi izvršitelji.

Čuli smo iste, uopštene i mnogo puta ranije date najave ,,velikih reformi” , borbe protiv mafije, organizovanog kriminala i tajkuna koje se nikada nisu realizovale.

U ekspozeu nema reči o ekološkom aspektu – večito neotvorenom poglavlju. Ne spominju se ni napredno uništavanje životne sredine, uvoz prljavih tehnologija i nekontrolisanih velikih zagađivača. Uz sve to se inspekcijski organi i institucije ometaju u obavljanju svog dela posla – sprovođenju kaznenih mera za kontinuirani ekocid Srbije.