Reakcije

Lidija Martinović, predsednica Pokreta Slobodna Srbija: Reakcija na izjave Dragana Đilasa

Pokret Slobodna Srbija je neprijatno iznenađen činjenicom da predsednik SSP u svojim poslednjim izjavama negira i rad i postojanje mnogih dojučerasnjih partnera iz Udružene opozicije Srbije.

Naime, ne tako davno, imali smo dobru saradnju u bojkotu lažnih izbora, da bi je zatim naše političke organizacije i učvrstile osnivanjem UOPS.

Međutim, u jučerašnjoj izjavi za N1 Studio Live, Dragan Đilas odjednom negira postojanje svih dojučerašnjih partnera i negira postojanje bojkot opozicije, koju je inace SSP napustio kako bi uspostavio saradnju sa onima kojima je Aleksandar Vučić skupljao potpise za lažne izbore.

Stoga je veoma važno obavestiti  javnost da je većina aktivnih osnivača, članica bojkot opozicije, ostala u UOPS, a na razgovorima oko platforme i pregovarača, dogovoreno je da nas predstavlja Narodna stranka.

Ovu opozicionu grupaciju čine Narodna stranka, Pokret Slobodna Srbija, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Šumadijska regija, Građanska platforma i Državotvorni pokret Srbije – organizacije koje su dale aktivan doprinos u kreiranju jedinstvene platforme, podržale apel Skupštine slobodne Srbije za jedinstvenu platformu i podržale apel za dva pregovarača.

Sa žaljenjem konstatujemo, da osim režimskih, i neki od slobodnih medija redovno izbegavaju spominjanje svih ovih organizacija i našeg zajedničkog delovanja, iako su aktivni učesnici u političkom životu Srbije.

Ovim putem apelujemo na slobodne medije, da potpuno i objektivno obaveštavaju javnost Srbije i da bar oni ne upadaju u zamku dvostrukih aršina kao „TV Bastilja“ – RTS.

Pokret Slobodna Srbija

17. mart 2021.