Vesti

Nastavljeno šikaniranje nastavnice iz Užica!

U avgustu 2019.godine učiteljica Vesna Kovačević koja je 22 godine radila u prosveti na određeno vreme optužena je od novoimenovanog direktora “ Prve osnovne škole kralja Petra “ u Užicu, Danijela Radevića, za teško kršenje radne obaveze i gubi posao, bez prilike da se brani u disciplinskom postupku.

Njena koleginica Biljana Crnić, nastavnica srpskog jezika, takođe trpi pritiske od strane direktora, a na Nastavničkom veću progovara o tome i ujedno traži disciplinski postupak kako bi učiteljica Vesna Kovačević mogla da odgovori na optužbe. Direktor na zahtev odgovara da mu nije u interesu da je drži u školi jer nije članica vladajuće stranke. I ona gubi posao.

Sve ovo nije bilo dovoljno direktoru Radeviću, već je na zvaničnom sajtu Ministarstva prosvete objavljena njegova izjava da je nastavnica ostala bez posla zbog kršenja zakona. Nastavnica Biljana Crnić, s razlogom je, u otvorenom pismu tražila od Ministarstva da povuče ovaj lažni tekst sa svog sajta.

Ovaj slučaj je karakterističan za rad i delovanje kadrova vladajućeg režima širom Srbije. Partokratsko – klijentelistčki sistem koji su usavršili za cilj ima čišćenje svih državnih, lokalnih, javnih institucija i ustanova od zaposlenih koji nisu članovi stranaka vlasti. Ta stranačka hobotnica je osnova za njihove “ pobede “ na lažnim izborima i nastavak pljačke budžetskog novca, novca svih građana Srbije.

Slučaj nepodobnih iz osnovne škole u Užicu nas dodatno opominje i učvršćuje u stavu da 21.juna nema izbora. Tog dana odigraće se samo još jedna predstava režirana od strane klike na vlasti, sa unapred poznatim ishodom.

Pokret Slobodna Srbija nastavlja borbu za promenu nakaradnog režima i uspostavljanje sistema u kojem će prosvetne radnice iz Užica nastaviti da pošteno obavljaju svoj posao bez obzira da li su ili nisu članice određenih stranaka, a direktor odgovarati zbog nezakonitog ponašanja.

Važan korak na tom putu je BOJKOT nameštenih izbora 21.juna.