OTVORENO PISMO MINISTRU ZDRAVLJA ZLATIBORU LONČARU

Na TV “Pink” prikazana je reportaža o tome kako Željko Mitrović sebi “menja krv” tj. sebi ubacuje sopstvenu krv, koju je prethodno “ozonirao” u aparatu prikazanom na slici, uz napomenu da je prema rezultatima italijanskih lekara to dalo dobre rezultate kod obolelih od virusa Covid-19.

Ovim otvorenim pismom tražimo od Ministra zdravlja dr. Lončara i Lekarske komore da se izjasne, po sledećim pitanjima.

Prvo: da li je ova metoda delotvorna i priznata u medicinskoj struci?

Drugo: da li se Željko Mitrović bavi nadrilekarstvom?

Obrazloženje:

Bilo koje lečenje, kako ono prihvaćeno, a naročito ono koje je protivno medicinskoj  struci i nauci, kao što je u ovom slučaju tzv. “ozoniranje krvi”, primenjeno od strane osobe, koja za to nema odgovarajuću stručnu spremu (a koliko znamo, Željko Mitrović je nema), predstavlja  krivično delo nadrilekarstva iz člana 254. Krivičnog zakonika Republike Srbije: “Ko se bez odgovarajuće stručne spreme bavi lečenjem ili pružanjem drugih medicinskih usluga, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do tri godine”.

Željka Mitrovića od krivične odgovornosti deli samo to što se (još) nije bavio pružanjem ove medicinske usluge drugim licima, ali to ga nikako ne oslobađa ozbiljne moralne odgovornosti zbog propagiranja nadrilekarstva, na nacionalnoj frekvenciji.

Zabrinjava i činjenica da Željko Mitrović, na svojoj televiziji sa nacionalnom frekvencijom, konstantno prikazuje javnosti medicinske eksperimente, koje vrši nad svojim zaposlenim radnicima, primoravajući ih da se svakodnevno izlažu različitim, po zdravlje opasnim zračenjima, da konzumiraju različite medikamente, a sve to bez stručnog nadzora i odobrenja, bez obzira na medicinske indikacije i eventualne posledice.  Takvim svojim ponašanjem, Željko Mitrović je izvršio krivično delo iz člana 252. Krivičnog zakonika Republike Srbije : “Ko protivno propisima na ljudima vrši medicinske ili druge slične eksperimente, kazniće se zatvorom od tri meseca do pet godina.” Iz tog razloga, očekujemo i da Inspekcija rada, ali i relevantna novinarska udruženja, reaguju na nedopustivo ugrožavanje života zaposlenih na TV “Pink”, koje zarad lične promocije i prikrivanja mnogih propusta vlasti, svakog dana vrši kvazi doktor, koji je za kratko vreme prešao put od lečenja simptoma izazvanih Korona virusom- “Fantom”, do ozoniranja krvi.

Na kraju, to što je on uradio predstavlja uvredu za sve zdravstvene radnike, koji od početka pandemije ulažu nadljudske napore da bi očuvali zdravlje i spasili život svojih pacijenata, a posebno za one koji su za to žrtvovali svoj život.

Ako ništa drugo, onda  makar iz pijeteta prema zdravstvnim radnicima, čije je živote odneo Korona virus, ali i zarad zaštite života svih građana Republike Srbije, treba da učinite sve da smutni likovi poput Željka Mitrovića budu postavljeni na svoje mesto, kao I da budu  adekvatno kažnjeni.

Pokret Slobodna Srbija