RO za poljoprivredu

Pitanje za ministra Branislava Nedimovića povodom njegovih izjava u emisijama serijala „Bolja zemlja“

U emisiji serijala „Bolja zemlja“ od 1. novembra 2020, ministar Nedimović je izjavio: “Sve što je podneto 2020. godine biće isplaćeno do 31. januara 2021”.

Nakon što je prošao ovaj rok, u emisiji istog serijala od 24. januara 2021, izjavio je da će sve biti isplaćeno najkasnije do 25. februara 2021. godine: “Ja se izvinjavam svima kojima nije isplaćena 2020. godina, ali do 25. februara biće isplaćeno sve vezano za umatičene krave, vezano za tov i vezano za kovid pomoć, i to će biti sve rešeno”, rekao je ministar, što je potvrdila i Biljana Petrović, direktorka Uprave za agrarna plaćanja, 09. februara 2021, u emisiji “Bolja zemlja”: “Biće onako kako je ministar rekao”.

Gospodine ministre, Pokret Slobodna Srbija Vam zahteva odgovore zašto Vaša obećanja nisu ispunjena i zašto malim poljoprivrednicima servirate ovakve priče kao šargarepu na dugom štapu, dok velikim firmama i pojedinim gazdinstvima bliskim SNS kartelu, Uprava za agrarna plaćanja vrši isplate, i to ne po redosledu podnošenja zahteva, već “organizovano”, preko reda.

Saša Glišić,
Predsednik RO za poljoprivredu
Pokreta Slobodna Srbija