Vesti

Podrška Žaklini Tatalović

Zaklina Tatalovic

Pokret Slobodna Srbija pruža punu podršku novinarki Žaklini Tatalović, i traži po ko zna koji put od REM-a da počne da obavlja svoju regulaturnu funkciju. Pozivamo i UNS i NUNS da svim sredstvima kojima raspolažu uzmu u zaštitu svoju kolegenicu, a da za početak odbiju da rade i gostuju na ovakvim medijima. Obesmišljavanju novinarske profesije jednom se mora stati na kraj.
Od Zaštitnice za ravnopravnost polova očekujemo najoštriju reakciju prema mizoginim sadržajima TV Pink, kao i drugim televizijama, portalima i štampanim medijima, koji uključuju ovakve sadržaje.
Svojevremeno je u Slavka Ćuruviju pucano (tada je Vučić bio ministar informisanja) tako što je proglašen izdajnikom. Sada se u ženu koja se bavi novinarstvom puca tako što je režimska estrada proglašava lakom ženom.
Pokret Slobodna Srbija, takođe poziva i Ministarstvo unutrašnjih poslova da Žaklini Tatalović dodeli i policijsku zaštitu, jer očito je iz dosadašnjih iskustava, da targetiranje koje dolazi sa TV Pink, retko završava samo sa verbalnim iživljavanjem i sudskim presudama.
Pogled u pod prisutnih “intelektualaca” posebna je vrsta sramote, njihove sagnute glave su simbol svih nas pred jednom bahatom i pomahnitalom ličnom vlašću.