Pokret slobodna Srbija izabrao novo predsedništvo

Na Izbornoj skupštini Pokreta slobodna Srbija (PSS), koja je danas održana u Viševcu kod Rače, rodnom mestu vožda Karađorđa, izabrano je novo sedmočlano predsedništvo Pokreta, kao i članovi izvršnog odbora. Skupština je održana kraj Karađorđevog spomenika, a Pokret je doneo odluku da sedište te političke organizacije, iz Beograda premesti u Raču kod Kragujevca.

Politička decentralizacija i lustracija su osnovna polizašta PSS-a, poručila je novoizabrana predsednica predsedništva Lidija Martinović, dodajući da PSS, premeštanjem svog sedišta u Raču, pokazuje da je u Srbiji svaki region podjednako važan.

Ona je istakla da je PSS simbolično krenuo iz Šumadije, iz rodnog mesta vožda Karađorđa, podsećajući da je upravo “odatle krenulo građenje civilizovane evropske Srbije koja teži napretku”, te da je sada vreme da se sa istog mesta krene u “pravljenje nove Srbije”.

Ovaj Pokret je, kao deo Udružene opozicije Srbije, bojkotovao prošlogodišnje izbore, a iz predsedništva potvrđuju da se “nijednog trenutka nisu pomerili od politike koja se zalaže za demokratske izborne uslove i oslobađanje Srbije od diktatorskog režima”.

Izbornoj skupštini PSS-a prisustvovali su predstavnici srodnih političkih partija i udruženja građana, među kojima i predsednik i potpredsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i Miroslav Aleksić.

Na izbornoj skupštini za članove predsedništva izabrani su Zoran Maksimović, Branislav Jorgić, Tijana Bajić, Jovan Todorović, Saša Mladenović i Goran Herling, a za predsednicu predsedništva izabrana je Lidija Martinović.

Ceo članak: Nova S