Pozivamo na zajedničko delovanje opozicije koje je osnažena uspehom bojkota junskih izbora

Pokret Slobodna Srbija je zajedno sa ogromnom većinom opozicionih stranaka i pokreta aktivno učestvovao u kampanji bojkota nepravednih izbora održanih u junu u jeku pandemije korona virusa. Uspeh bojkota, oličen u zvaničnim rezultatima izlaznosti koja je bila ispod 50 % u Srbiji, i ispod 40 % u Beogradu, osnažio je ovu našu odluku i snagu većinskog dela opozicije. Ako su ovo zvanični rezultati, objavljeni od strane vlasti koja nije imala kontrolu opozicije na biračkim mestima, možemo zaključiti da je izlaznost bila i znatno niža od saopštenih podataka. Osim toga, ovi izbori su podvukli crvenu liniju između istinske opozicije i one druge koja je pomagala režimu u pokušaju podizanja izlaznosti.

Na krilima bojkota izbora formirana je i Udružena opozicija Srbije sa jasnim stavom da nema saradnje sa onima koji su na izborima učestvovali.

Imajući sve ovo u vidu, začuđuje ponašanje pojedinih članica UOPS koje u poslednje vreme pokušavaju da amnestiraju one koji su izašli na lažne izbore i time sruše platformu na kojoj je izgrađena Udružena opozicija Srbije. U danasnjim sredstvima informisanja možemo pročitati informaciju da je PSG čak poslao i zvanično obaveštenje svojim članovima da je uspostavljena saradnja sa Strankom slobode i pravde i Demokratskom strankom i da je u toku izrada njihove zajedničke platforme o izbornim uslovima. U isto vreme pojedinci već par meseci blokiraju rad Udružene opozicije Srbije sa obrazloženjem da prethodno treba konsultovati i one koji su na izborima učestvovali.