Reakcije

Reakcija Pokreta Slobodna Srbija – Deveti krug dečjeg pakla u Srbiji: Prenos iz Blaca uživo

Pokret Slobodna Srbija, protiv kabadahija iz Blaca, kao i protiv policije koja nije sprečila siledžijsko zlostavljanje dece, podnosi krivične prijave, ali na tome neće stati dok na optuženičku klupu ne dovede sve one koji su doveli Srbiju u ovo stanje.

U devetom krugu pakla, u kome građani Srbije već devetu godinu žive, sva zla kojima su iz dana u dan podvrgavani teško je i ispratiti, jer se usled raspada državnih institucija i poplave bezakonja, gomilaju sve više i u sve težem obliku.

Javnost Srbije je juče prisustvovala nečemu, što je u suprotnosti sa zdravim razumom – organizovanom, grupnom, fizičkom i psihičkom zlostavljanju dece, od strane pripadnica državne institucije, i to pred očima policajaca koji nisu reagovali.

Da li će Aleksandar Vučić, predsednik Srpske napredne stranke, osvedočeni ljubitelj prikazivanja odsečenih ljudskih glava, pokušati narednog četvrtka, u jednoj od svojih bezbrojnih tv psiho-monodrama, da ubedi javnost Srbije, da ono što je videla na snimljenom videu nije istina?

Da li će ovaj budući stanovnik kazneno-popravne ustanove pokušati da svojim ličnim dečjim slikama sa bratom Andrejem, prekrije stravične slike dečjeg vrištanja, vučenja  za ručice i razbijanje vrata nogom? Da li će zagušiti medijski prostor Mauricijusom, kako javnost ne bi videla šta se desilo u Blacu? Ili će biti nešto još drastičnije i bolesnije?

Mnogo se polemike oko sudbine male Dare i stradanju dece iz logora u Jasenovcu prethodnih nedelja vodilo. Verujemo da će jednog dana biti snimani i filmovi o Vučićevom logoru „Srbija“ i sudbini dece u njemu, a da će ih njegov, tada već bivši upravnik, gledati na tv u zajedničkoj prostoriji u Zabeli, sa onima koje tamo bude trenirao – svima onima koji su doveli Srbiju u ovo stanje.

Pokret Slobodna Srbija

20. mart 2021.