Zahtev da Vlada Srbije podnese ostavku

Zdravstvena situacija u Srbiji se pogoršava. Imamo preko hiljadu obolelih dnevno na milion stanovnika i nalazimo se u samom vrhu zemalja Evrope po intenzitetu epidemije.
Trend rasta broja obolelih i umrlih se nastavlja i preti da potpuno razori naš zdravstveni sistem, ekonomiju i budžet.
Vlada Srbije je pokazala potpunu nesposobnost da upravlja zdravstvenom krizom koja je prouzrokovala pad ekonomije i rupu u budžetu od 4 milijarde evra ili 10% BDP-a.
Umesto da preduzme mere i stavi pod kontrolu epidemiju, Vlada optužuje svoje građane za širenje epidemije. Sa druge strane, građani su u strahu i dezorijentisani različitim izjavama zvaničnika o karakteru i intenzitetu virusa korona.
Kako se trenutno loše stanje ne bi pretvorilo u katastrofu širokih razmera, Pokret Slobodna Srbija zahteva raspuštanje nesposobnog kriznog štaba, ostavku vlade Srbije i formiranje koncentracione vlade koja bi se uhvatila u koštac sa ogromnim problemima sa kojima se suočava naša zemlja. Njen prvi zadatak bio bi da okupi najveće medicinske stručnjake bez obzira na političku usmerenost u borbi za slamanje epidemije i saniranje njenih posledica.